Mjete dhe armë

“Një udhërrëfyes i qartë dhe bindës për disa nga temat më të kontestueshme për teknologjinë e ditëve të sotme.”
— Bill Gates

1500 L

Categories: SKU: 9789928265470

Presidenti i kompanisë “Microsoft” ndjek një parim themelor: duke qenë se inovacioni po ndryshon botën, kemi përgjegjësinë për të dhënë kontribut për kapërcimin e sfidave të krijuara nga teknologjia. Ky parim mund të mos vihet në dyshim, por sfidon drejtpërdrejt industrinë e teknologjisë, e cila është e fiksuar prej kohësh pas zhvillimit sa më të shpejtë. Falë transformimit gjithëpërfshirës dixhital, janë shënuar arritje të mëdha, por kemi arritur në një pikë kritike. Bota e ka shndërruar teknologjinë e informacionit edhe në një mjet të fuqishëm edhe në një armë të tmerrshme. Prandaj, për të administruar këtë epokë të përcaktuar nga shpikje të jashtëzakonshme, siç është inteligjenca artificiale, nevojiten strategji të reja. Nga njëra anë, kompanitë prodhuese të teknologjive duhet të pranojnë më shumë përgjegjësi për të ardhmen. Nga ana tjetër, qeveritë duhet të marrin masat e duhura për hartimin dhe zbatimin e një kuadri ligjor sa më të përshtatshëm për menaxhimin e teknologjisë, si dhe duhet të përpiqen të përparojnë me ritmin e inovacionit.

Në librin “Mjetet dhe armët: Premtimi dhe rreziku i epokës dixhitale”, autorët Brad Smith dhe Carol Ann Browne, në cilësinë e drejtuesve të një prej kompanive më të mëdha dhe më të fuqishme në botë, ofrojnë trajtesa inte- resante për disa nga çështjet më të mprehta të kohës sonë. Mbrojtja e privatësisë, siguria kibernetike, media sociale, dilemat morale për inteligjencën artificiale apo rreziqet ndaj demokracisë janë vetëm disa nga sfidat e trajtuara në këtë libër.

Ky nuk është një libër me kujtime për të lartësuar kompaninë “Microsoft”. Ai thjesht hedh dritë mbi disa nga momentet vendimtare të zhvillimit të kësaj kompanie, duke kundërvënë avantazhet e teknologjisë me kërcënimet reale që ajo paraqet.

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “Mjete dhe armë”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Libra të ngjashëm

Title

Go to Top